Kategórie
 
 
 
 
 
 

Ako si vybrať ideálne hodinky?

Zlaté, strieborné či rose gold? Siahnuť po kovovom remienku alebo koženom? Čo sa aktuálne nosí? Ak sa práve teraz ženú Vašou hlavou tieto otázky, radi Vám poradíme v tomto blogu!

Chcete si vybrať ideálne hodinky, ktoré vám perfektne sadnú? Poradíme vám ako na to!

HISTORICKÉ OKIENKO

Hodinky sú už po stáročia predmetom, ktorý má pre svojho majiteľa výnimočnú hodnotu. Prvé vreckové hodinky sa objavili už v roku 1511, keď možnosť schovať čas do vrecka, znamenala veľkú senzáciu. Určite by ste nepovedali, že prvé náramkové hodinky boli extravagantný kúsok určený výhradne pre dámy. Napriek tomu sa stali obľúbeným doplnkom v celej spoločnosti. V dnešnej dobe už nevnímame hodinky ako zázrak, ktorý nám umožní vlastniť čas. Avšak, o to viac sa stali obľúbeným módnym doplnkom, ktorý reprezentuje osobnosť či vkus majiteľa a štýlovo dopĺňa celkový vzhľad.

AKÉ TYPY HODINIEK POZNÁME?

Prvým krokom pri výbere by malo byť rozhodnutie, aký typ hodiniek chcete nosiť.

Srdcom každých hodiniek je strojček, ktorý môže byť mechanický alebo elektrický. Mechanický strojček je vrcholom hodinárskeho umenia a je poháňaný pružinou, ktorá sa musí pravidelne naťahovať. Mechanizmus takýchto hodiniek býva často odkrytý, aby sa zdôraznila ich precíznosť a výnimočnosť. Častejšie používané sú však elektrické strojčeky, ktoré sú presnejšie a cenovo dostupnejšie. Najpopulárnejším typom je strojček Quartz s analógovými ručičkami. Čoraz populárnejšie sa stávajú digitálne hodinky, ktoré zobrazujú čas prostredníctvom číslic na displeji, prípadne v kombinácii s analógovými ručičkami.

Mechanické, elektrické, ručičkové či digitálne? Teraz, keď ste  si vybrali typ hodiniek, musíte zvážiť pri akej príležitosti ich budete najčastejšie nosiť.

K AKTÍVNEMU ŽIVOTNÉMU ŠTÝLU PATRIA ŠPORTOVÉ HODINKY

Ideálne hodinky by mali reprezentovať Váš životný štýl. Ak ste športový typ, tak pri svojich aktivitách určite oceníte odolné a vodotesné hodinky s množstvom funkcií. Z dôvodu maximálnej odolnosti športových hodiniek sa na výrobu puzdra a remienku často používa plast či kompozitné materiály. Obľúbenými športovými hodinkami sú napríklad Cassio G-Shock, ktoré kombinujú odolné oceľovo-plastové telo so spoľahlivým strojčekom Quartz a sú nabité funkciami. Drahšie modely ďalej kombinujú pokročilé funkcie ako kompas, výškomer, tlakomer a podobne. Pokiaľ máte záujem o inteligentné hodinky, ktoré disponujú funkciami ako napríklad GPS, barometer, meranie rýchlosti, senzor tepu a pod., za zmienku určite stoja inteligentné hodinky Samsung či Garmin. Takéto hodinky sa vedia stať Vašim plnohodnotným športovým partnerom a poskytovať Vám mnoho nápomocných informácií o Vašej aktivite.

V SPOLOČNOSTI NEZABÚDAJME NA ETIKETU

V prípade, že hodinky budete nosiť prevažne do spoločnosti či na kultúrne podujatia, siahnite po elegantných hodinkách. Nosenie náramkových hodiniek k formálnemu oblečeniu však má určité pravidlá, na ktoré by ste pri výbere nemali zabúdať. Hodinky by mali pôsobiť decentne a v prípade potreby by sa mali dať ľahko skryť pod rukáv oblečenia. Nechcete predsa, aby vám masívne hodinky deformovali manžetu alebo rukáv. Materiál puzdra hodiniek by sa mal zhodovať s materiálom ostatných šperkov, ktoré nosíte. Dôležitý je aj výber správneho remienka. V prípade kovového remienka platí to, čo sme si už povedali. Ak ste si vybrali hodinky s koženým remienkom pamätajte, že remienok by mal farebne ladiť s topánkami, opaskom či kabelkou. Obľúbenými výrobcami elegantných hodiniek pre formálne príležitosti sú Certina, Citizen, Gant.

HODINKY NA KAŽDÚ PRÍLEŽITOSŤ

Hodinky na bežné nosenie alebo univerzálne hodinky predstavujú kombináciu estetických požiadaviek, komfortu a odolnosti. V prípade, že neplánujete kupovať viacero druhov hodiniek, vyberte si z obľúbených hodiniek Michael Kors, Tommy Hilfiger, Hugo Boss, Emporio Armani, ktoré kombinujú krásny dizajn a funkčnosť. Hodinky na bežné nosenie si vyberajte podľa aktuálnych trendov a nezabudnite, že musia zdôrazňovať Vašu osobnosť. Ak ste extravagantný typ, nebojte sa experimentovať a siahnite po menej tradičných hodinkách z dielne Dolce&Gabana či Versace. Priaznivcov čistých tvarov a minimalizmu určite oslovia klasické modely od Daniel Wellington, pri ktorých si môžete vybrať z kožených alebo textilných remienkov.

LUXUSNÉ KÚSKY

Túžite po skutočnom skvoste? Potom neváhajte siahnuť aj po exkluzívnych značkách ako Breitling, Hublot či Tag Heuer, ktorých cena sa pohybuje v stovkách až tisícoch Eur. Nenašli ste na našej stránke model, ktorý ste si už vyhliadli? Neváhajte kontaktovať nášho sale managera na bondie@bondie.eu.

 

Dúfame, že Vám naše tipy pomôžu pri výbere tých ideálnych hodiniek. Nezabúdajte však, že hodinky sa prvom rade musia páčiť Vám a pri ich nosení sa musíte cítiť pohodlne. V prípade, že si s výberom stále neviete rady, neváhajte nás kontaktovať. Radi Vám pomôžeme!

 
 
 
Navštívili ste
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia