Kategórie
 
 
 
 
 
 

Originál vs. Fake

Rozpoznáte originál od napodobeniny? Ukážeme Vám ako na to.

Tovar od renomovaných značiek je v súčasnosti oveľa dostupnejší ako tomu bolo kedysi. S rastúcou dostupnosťou však pribúda aj množstvo podvodníkov, ktorí sa pokúšajú profitovať na predaji napodobenín - fakeov. Inak tomu nie je ani vo svete značkových hodiniek. Naučte sa s nami rozpoznať napodobeninu od originálu. Ukážeme Vám ako na to! V nasledujúcom blogu sme pre vás spracovali zoznam najpredávanejších značiek hodiniek, v ktorom vám ukážeme, aké znaky si treba všímať  pri rozoznávaní originálu od fake.

 

Pre všetky typy a značky hodiniek platí pár základných postrehov. Pri obhliadke hodiniek si všímajte predovšetkým kvalitu spracovania a funkčnosť všetkých prvkov. Fake odhalíte na základe lacného vzhľadu, nízkej váhy, nefunkčnosti  chronografov a podobne. Každý originálny kus hodiniek má na zadnom viečku vyrazené charakteristické informácie ako modelové označenie, použité materiály, údaj o vodotesnosti či sériové číslo. Ak tieto informácie na viečku chýbajú, pravdepodobne máte dočinenie s fakeom. Originálne hodinky musíte dostať len s originálnym obalom, ktorý má taktiež zodpovedajúcu kvalitu spracovania. Súčasťou obalu musí byť certifikát originality a návod na používanie (manuál). Posledným, ale nemenej dôležitým znakom, podľa ktorého rozoznáte originál od fake je cena. Značkové hodinky majú svoju cenu, ktorá sa pohybuje v určitej hladine. Ak teda nájdete hodinky, ktoré stoja len zlomok z trhovej ceny, zvýšte pozornosť.

HODINKY TOMMY HILFIGER

Základné znaky originálu:

1. Vysoká kvalita spracovania hodín - detailne prepracovaný ciferník, ručičky bezproblémovo fungujú chronografy + dátum a presne ukazujú čas.

2. Na zadnom viečku hodín je vyrazené, údaj o vodotesnosti (3ATM), číslo modelu (napr. TH.256.3.34.1749), materiál tela (100% ALL STAINLESS STEEL), logo TH.

3. Na kľúčiku nie vždy musí byť vyrazený znak TH, niektoré modely majú dolné a horné tlačidlá chronografu, ktoré ale slúžia len ako dizajnový doplnok a nie sú funkčné.

4. Na mechanizme zapínania remienka je vyrazený znak TH.

5. Box hodín je kvalitne spracovaný v silno modrej  alebo bielo modrej farbe, súčasťou balenia je penové vnútro boxu.

6. Knižka s viacjazyčným manuálom je kvalitne vytlačená. 

7. Ani po rokoch nosenia by nemali hodinky stratiť svoju farbu.

   

HODINKY MICHAEL KORS

Základné znaky originálu:

1. Vysoká kvalita spracovania hodiniek.

2. Váha hodiniek.

3. Na zadnom viečku vyrazený kód modelu, "CE", údaj o vodotesnosti a použitých materiáloch.

4. Nápis MICHAEL KORS vyrazený na mechanizme zapínania (musí mať správny typ písma), na kľúčiku vyrazený znak MK.

5. Kvalitne spracovaný box v bielej farbe (starý box v čokoládovej hnedej).

6. Potlač knižky manuálu je kvalitná a detailná.

7. Ani po rokoch nosenia by nemali hodinky stratiť farbu alebo sa začať lúpať

HODINKY DANIEL WELLINGTON

Základné znaky originálu:

1. Vysoká kvalita spracovania hodín - detailne prepracovaný ciferník, ručičky bezproblémovo fungujú a presne ukazujú čas.

2. Na zadnom viečku hodín je vyrazená modelová rada (v našom prípade Dapper B38R1), údaj o vodotesnoti (3ATM), sériové číslo (SERIAL NUMBER), materiál tela (ALL STAINLESS STEEL), strojček (Japan movement).

3. Na mechanizme zapínania remienka je vyrazený znak DW.

4. Na klúčiku nesmie chýbať vyrazený znak DW, neplatí pre všetky modely Daniel Wellington. 

5. Na koženom remienku je vyrazený nápis: GENUINE LEATHER + DANIEL WELLINGTON.

6. Neoddeliteľnou súčasťou balenia je certifikát originality.

7. Box hodín je kvalitne spracovaný v hnedej farbe, zvnútra je box krémovej farby, súčasťou balenia je vankúšik v krémovej farbe + plastový prípravok na výmenu remienkov. Novšia krabička pre značku DW je čierna so zlatým prúžkom lemujúcim spodný okraj krabičky. Najnovšia krabička s aktuálnym dizajnom je čisto čiernej farby, z vnútra i zvonku, so zlatým nápisom Daniel Wellington na hornej časti. 

8. Knižka s viacjazyčným manuálom je kvalitne vytlačená. 

HODINKY EMPORIO ARMANI

Základné znaky originálu:

1. Vysoká kvalita spracovania hodín - detailne prepracovaný ciferník, všetky tlačidlá a ručičky bezproblémovo fungujú.

2. Na zadnom viečku hodín je vyrazené číslo modelu, údaj o vodotesnoti, názov modelu, sériové číslo.

3. Na kľúčiku nesmie chýbať vyrazený znak Emporio Armani.

4. Na mechanizme zapínania remienka je vyrazený znak Emporio Armani a nápis Stainless Stell.

5. Box hodín je kvalitne spracovaný v sivej farbe s čiernymi lesklými bokmi, na hornej časti boxu je vtlačené logo, box má vlastnú krabičku krémovej perleťovej farby s nápisom Emporio Armani, box perfektne zapadá do svojho obalu.

6. Neoddeliteľnou súčasťou balenia je certifikát originality a knižka s viacjazyčným manuálom, ktorá je kvalitne vytlačená.

7. "Kartička originality je smotanovej farby. V riadkoch nad sebou má nápisy GIORGIO ARMANI, ktoré sú plastické a nie len jednoducho vytlačené. Nápisy sú v riadkoch presne nad sebou. V dolnej časti kartičky sa nachádza ďalší dôležitý ochranný prvok - na bielom podklade, zeleno-červený nápis CERTIFICATO DI AUTENTICÁ. Nápis je zhora aj zdola ohraničený zeleno-červeným riadkom, v ktorom sú drobné nápisy GIORGIOARMANIGIORGIOARMANIGIORGIO. Tieto slová sú napísané bez medzier. Pri výrobe sa do štítka vytlačí extra biely povrch, na ktorom sú umiestnené nápisy. Ak cez text prejdete prstami ucítite, že je plastický. Ak to tak nie je, ide o napodobeninu! Najdôležitejší ochranný prvok je ukrytý vo vodotlači. Ak kartičku nakloníte proti svetlu objaví sa vám na celej ploche veľký nápis GIORGIO ARMANI. Pozor si dajte aj na farbu riadkov, ktoré sa striedajú vo svetlejšom a tmavšom odtieni.

Dôležitá je aj druhá strana kartičky. Opäť tu vidíme drobnými písmenami napísané GIORGO ARMANI. V dolnej časti je hnedý nápis CERTIFICATO DI AUTENTICITA PRODOTTO ORIGINALE FABRICATO SECONDO KNOW HOW STILISTICO DELLA GIORGIO ARMANI S.P.A. MILANO. Podstatný je nadrobnejší text na spodnom okraji kartičky: CISCRA CARTE WALRI – FEDRIGONI CARTIERE S.p.A. Pre výrobcov napodobením je takýto drobný text veľmi obtiažne vytlačiť v dostatočnej kvalite. Preto na sfalšovaných kartičkách tento text vôbec nenájdete

Po strane kartičky je výrobný kód v tvare: veľké písmeno-(medzera)deväťmiestny číselný kód." Zdroj: Česká unie proti padělkům

HODINKY HUGO BOSS

Základný znak originálu:

1. Vysoká kvalita spracovania hodín (predovšetkým prepracovaný ciferník), ručičky a chronografy bez problémov fungujú.

2. Váha hodiniek.

3. Na zadnom viečku vyrazené číslo modelu, vodotesnosť, kód modelu, ALL STAINLESS STEEL, logo Hugo Boss. 

4.  Logo Hugo Boss je vyrazené mechanizme zapínania.

5. Nápis BOSS na kľúčiku.

6. Remienky hodiniek sú kvalitné, z pravej kože alebo ocele. Kvalitne spracované, šitie na kožených remienkoch je perfektné.

7. Kvalitne spracovaný box v čiernej farbe, vnútro aj kožený vankúšik sú čierne. Na veku boxu z vnútra logo BOSS, krabička má čierny papierový obal s logo BOSS na hornej strane. 

8. Potlač knižky manuálu je kvalitná, dobre čitateľná. 

HODINKY INVICTA

Základný znak originálu:

1. Vysoká kvalita spracovania hodín (predovšetkým prepracovaný ciferník).

2. Váha hodiniek (u značky Invicta je väčšina pánskych aj dámskych modelov veľmi ťažká).

3. Na zadnom viečku vyrazené číslo modelu, vodotesnosť, názov modelu, informácie o strojčeku, skle a použitých materiáloch.

4.  Znak INVICTA je vyrazený mechanizme zapínania.

5. Niektoré modely Invicta nemajú na kľúčiku vyrazený znak Invicta. Napríklad model Invicta Subaqua má vyrazený na kľúčiku švajčiarsky kríž.

6. Remienky hodiniek Invicta sú kvalitné či už sa jedná o kožený, gumený alebo oceľový. Niektoré kovové remienky majú zo spodnej strany článkov vyrazený nápis INVICTA.

7. Kvalitne spracovaný box v jasne žltej farbe, vnútro je bledo žlté, avšak, niektoré modely Invicta - najmä limitované edície - môžu mať box dizajnovo prispôsobený danej edícii alebo modelu. 

8. Potlač knižky manuálu je kvalitná, obal knižky je žltý a vnútorné strany sú tiež žltej (Aj pri certifikátoch platí bod 7. - dizajn je prispôsobený). V balení je certifikát, member card, gumená visačka, manuál (knižka).

 

HODINKY DIESEL

Základné znaky originálu: 

1. Vysoká kvalita spracovania ciferníku a hodín celkovo.

2. Váha hodiniek, na hodinkách všetky ručičky/chronografy bezchybne fungujú. Nemôže sa stať že ručičky sú nefunkčné, prilepené a pod.

3. Na zadnom viečku vyrazené číslo modelu, "CE", číslo série (zväčša 6 miestne), vodotesnosť, nápis DIESEL-ONLY-THE-BRAVE-DIESEL, hlava cez celé zadné viečko.

4. Na kľúčiku vyrazené písmeno D.

5. Nápis DIESEL vyrazený mechanizme zapínania.

6. Ak je remienok kožený, je z pravej kože a je kvalitný.

7. Kvalitne spracovaný biely box, na prednej bočnej stane logo DIESEL. Vankúšik je biely, dierkovaný a má zaoblené rohy. Nový box DIESEL je čierny.

8. Potlač knižky manuálu je detailná.

 

HODINKY MARC JACOBS

Základné znaky originálu:

1. Vysoká kvalita spracovania hodín.

2. Váha hodiniek.

3. Na kľúčiku vyrazený nápis MARC JACOBS. Nemusí byt vždy pravda, napr. model MBM3194 má kľúčik hladký (bez nápisu).

4.  Na zadnom viečku vyrazené číslo modelu, "CE", číslo série (zväčša 6 miestne), vodotesnosť, nápis MARC JACOBS.

5. Nápis MARC JACOBS vyrazený mechanizme zapínania.

6. Kvalitne spracovaný a pevný box. Potlač knižky manuálu je kvalitná.

7. Ani po rokoch nosenia by nemali hodinky stratiť farbu, lúpať sa ani ošúchať.

 

Informácia: Všetky porovnania a fotky v tomto blogu majú výlučne informatívny charakter, žiadne hodinky neboli posudzované príslušným orgánom o ochrane duševného vlastníctva.

 
 
 
Navštívili ste
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia