Kategórie
 
 
 
 
 
 

Servis luxusných hodín

Internetový obchod Bondie.sk nie je len predajcom značkových hodín. Našim zákazníkom už od svojho vzniku ponúkame aj profesionálny hodinársky servis. Renovácia poškodených hodín, predaj náhradných dielov či tlakové skúšky? Pre našich hodinárov to nie je žiadny problém.

Internetový obchod Bondie.sk nie je len predajcom značkových hodín. Našim zákazníkom už od svojho vzniku ponúkame aj profesionálny hodinársky servis. Renovácia poškodených hodín, predaj náhradných dielov či tlakové skúšky? Pre našich hodinárov to nie je žiadny problém. V tomto blogu sme sa rozhodli poodhaliť kúsok z nášho hodinárskeho sveta a ukázať Vám, ako hodinári z Bondie-teamu s precíznosťou pracujú na svojich neraz ťažkých úlohách.

Okrem štandardného servisu zabezpečujú aj opravy a renovácie luxusných hodín od renomovaných značiek ako Rolex, Hublot, Omega, Breitling a mnohých ďalších. Radi by ste videli ako prebieha servis takýchto lukratívnych kúskov? Ste na správnom mieste, čítajte ďalej. 

Proces renovácie a opravy hodín je veľmi zdĺhavý a náročný na precíznosť. O to viac si dávame záležať pri luxusných modeloch hodín, ktorých cena sa častokrát pohybuje v desiatkach tisíc eur. Pre našich zákazníkov však vieme luxusný servis poskytovať v prijateľných cenách, ktoré sú mnohonásobne nižšie ako ceny v autorizovaných servisoch. 

Štandardne proces opravy hodín prebieha v nasledovných krokoch:

Kontrola puzdra - hodinár opticky skontroluje puzdro hodín, aby vylúčil akékoľvek mechanické vonkajšie poškodenie. 

Kontrola strojčeka - po rozobratí hodín opticky a mechanicky kontrolujeme funkčnosť strojčeka, ktorý tvorí srdce každých hodín.

Nasleduje kompletné rozobratie strojčeka v rámci ktorého vykonávame kontrolu ložísk, ozubenia, hrotov, zotrvačky, a tak ďalej.

Keď máme strojček rozobratý, je na mieste vymeniť aj strunu náťahu, ktorú dávame vždy novú.

Ešte pred zložením strojčeka jednotlivé časti umyjeme a opláchneme prostredníctvom ultrazvuku, aby sme sa uistili, že všetko je dokonale čisté.

Nasleduje záverečná kontrola ložísk, zostavenie strojčeka a nastavenie regulácie chodu. Po nastavení necháme hodiny bežať 24 až 36 hodín, po ktorých opäť skontrolujeme presnosť chodu a náťahu.

Na záver vymeníme všetky tesnenia. Hodiny a púzdro tak pretesníme a sú pripravené na záverečnú tlakovú skúšku.

 
 
 
Navštívili ste
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia